יום שבת, 17 בספטמבר 2016

 


מתכון להכנת רולדת עוף חגיגית במילוי בורגול מתקתק עם תפוחים ועשבי תיבול
באדיבות צ'רלי פדידה, שף ויועץ קולינרי יינות ביתן

מאת:רותה דנינו 
מצרכים עבור עוף:

1 עוף מספר 2 מפורק ללא עצמות, 
פתוח בצורת דף  (יש לבקש מהקצב )
4 כפות שמן חמניות לשימון חיצוני 
של הרולדה
1 כף דבש
1 כף צ׳לי מתוק

מצרכים למילוי :
2 כוסות בורגול דק
2 כוסות מים

3 כפות שמן חמניות
3 בצלים קצוצים דק
3
שיני שום קצוצות
2  תפוחי עץ גרני סמית קלופים 
וחתוכים לקוביות
3 כפות חמוציות מיובשות
1 כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית קינמון  
100 גרם אגוזי מלך, קלויים
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים, 
קלויים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1 סלקי אמריקאי קצוץ
5 כפות שמן זית 
קורט מלח 
מתחילים בהכנת המילוי:
מניחים בורגול בקערה ומכסים ב 2 כוסות מים חמים , מכסים ומשהים למשך כ 20 דקות, עד שכל המים נספגים בבורגול והוא מתרכך. מסננים וסוחטים בעזרת הידיים כדי להוציא עודפי נוזלים, מניחים בצד.
מחממים מחבת עם תחתית עבה לפיזור חום בצורה אחידה ומוסיפים שמן , כשהשמן חם מתחילים בטיגון הבצל עד לצבע זהוב כהה, מוסיפים שום ומטגנים עוד 30 שניות. 
מוסיפים תפוחי עץ וחמוציות ומטגנים עם הבצל למשך כ 3 דקות נוספות ואז מוסיפים סוכר חום , פלפל שחור וקינמון
כשהסוכר מתמוסס ונספג והתערובת הפכה כהה מסירים מהלהבה שופכים אל הבורגול ומערבבים (זהירות זה חם). לבסוף מוסיפים אגוזים , שקדים , פטרוזיליה קצוצה , סלרי , נענע ומערבבים היטב. 
אופן גלגול הרולדה וצלייתה:
1.      על משטח עבודה מניחים נייר אפיה ומעליו את העוף כאשר העור כלפי משטח העבודה , מעל מניחים עוד נייר אפיה ומשטחים ע״י דפיקות בעזרת פטיש לשיטוח שניצלים או ע״י כל כלי שטוח.
2.      מסירים את הנייר אפייה העליון ומוסיפים מלח , פלפל ומניחים את המילוי לכל אורך העוף ומגלגלים בעזרת הידיים ליצירת רולדה מהודקת.
3.      מכניסים שיפוד או קיסמים בצורת שתי בערב  באזור החיבור כדי לדאוג שלא יפתח בזמן האפייה , יש אפשרות לקשור בחוט קצביים או לאפות בכלי של עוגה אנגלית כאשר החיבור בתחתית הכלי.
4.      מערבבים דבש צ׳ילי מתוק ושמן בקערה ומורחים את הרולדה מבחוץ ושומרים את התערובת למריחה חוזרת במשך הצלייה.
5.      מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הרולדה לצלייה ראשונית של 15 דקות.
6.      מוציאים מהתנור ומורחים שוב בתערובת הצ׳ילי והדבש ומחזירים לתנור כך עושים כמה פעמים עד שהחלק החיצוני של העוף הופך זגוגי ויפה.

במנה זו יש לנו גם פחמימה וגם חלבון יש לדאוג לאזן את המנה עם מרכיב ירקני

בתאבון.
 צילום CF ART.jpeg

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה